Voetballes, Badminton en andere activiteiten
Door: Victor
Blijf op de hoogte en volg Victor
27 September 2009 | Verenigde Staten, Maryville
Sorry dat ik een tijdje niks van mij heb laten horen, maar het is en blijft hier nogal druk. Dinsdag een paper en een tentamen, dus er is hier genoeg (huiswerk) te doen. Natuurlijk betekend dat niet dat er alleen maar huiswerk op het programma staat.
Sinds dit jaar, mede door mijn eigen inzet, is er nu een voetbal studentenclub opgezet op de campus. Donderdag speelde we onze allereerst echte wedstrijd tegen het het voetbalteam van de Maryville Christian Highschool. Natuurlijk was het leeftijd verschil eigenlijk iets te groot (de jongste op het veld was 14 jaar), maar ondanks dat was het een leuke pot. De highschool mocht dan wel de 1-0 scoren, daarna was de pret voorbij, na 80 minuten (twee keer 40 min) was de stand 1-10 voor de College. Ik wist mezelf niet op het scoreboard te werken, maar wist wel één assist te geven. Na de wedstrijd was er een gemeenschappelijk diner, natuurlijk in de plaatselijk kerk.
Daarnaast heb ik ook maar besloten om een oude Jansen Schipper traditie nieuw leven in te blazen. Elke vrijdag doe ik nu ook aan badminton training! Badminton is in de VS een zeer kleine sport dus heel veel man trekt het niet. Dat is maar goed ook, want tot nu toe lijkt het er nog niet op dat ik het niveau van mijn andere familieleden ga bereiken :P.
Zaterdag gingen we met z'n allen naar een feestje in een privéwoning. Er speelde een bandje van een aantal studenten (heel erg goed!) en het was er erg gezellig!
Gisteren ben ik een dagje naar de familie van mijn 'suitemate' Nelson geweest, in het dorpje Etowah, een uurtje van Maryville af. Een typisch Amerikaans gezin (inclusief de bumpersticker "And on the eight day God created the Marines"). Wel heel vriendelijke en gastvrije mensen (ze hebben mij al uitgenodigd voor Thanksgiving!).
Jammer genoeg was het gisteren afschuwelijk rotweer (er viel 10 cm water in 12 uur) en iets verder in het zuiden waren er zelfs serieuze overstromingen (10 doden en 500 miljoen dollar schade). Vandaag is het heerlijk weer, maar wel iets frisser dan eerder. Het lijkt erop dat ook hier de herfst er aan zit te komen.
Vandaag staat er weinig op het programma behalve wat huiswerk en wachten totdat Hans en José aankomen. Ik verwacht dat zij rond 20.00-21.00 lokale tijd aankomen, maar aangezien dat 03.00 NL tijd is, verwacht ik ze pas morgen weer te zien!
Groetjes aan iedereen!
Victor
27 September 2009 - 21:02
Tante Maud:
Hallo Victor,
We volgen nog steeds met veel belangstelling je berichten. Dat zal nu wel een poosje uitblijven door de drukte en aandacht die je aan Hans en José zal moeten geven. Heel veel plezier met zijn allen.
En Victor, nog één ding, niet alle familieleden hebben een hoog niveau in dat veertjes terugslaan bereikt, maar wel hebben ze allen er veel plezier aan beleefd. Kijk maar naar Oom Joop, die doet het ook nog steeds met veel plezier. Groet, tante Maud -
28 September 2009 - 13:57
Harry Sangers:
Leuk die reisverslagen. je hebt het druk dat is ook logisch. Succes in Yankee land. -
01 Oktober 2009 - 13:44
Hans En Jose:
Alles wat jij ons tot nu toe hebt verteld is waar. Mensen die horen (en dat horen ze allemaal!) dat wij niet uit de VS komen, zijn zeer gevleid dat wij, helemaal uit Europa, een bezoek aan TN brengen. iedereen is heel erg vriendelijk, de natuur is prachtig. jose is wel een beetje bevooroordeeld. Zij moest zich legitimeren in de winkel omdat zij een (vreemd) biertje wilde kopen. Vanaf je 21e mag je alcohol kopen. Liep de hele dag met een big smile rond. Totdat bleek dat zelfs mensen van 80+ zich moeten legitimeren. Alles is werkelijk big, maar absoluut geweldig!! -
19 Oktober 2009 - 17:57
Jerry:
Hoi Vic,
net bij je moeder en hans geweest. veel verhalen over je gehoord. Je redt het daar wel. je hebt hans op goede ideeen gebracht. hans en ik ga weer het badmintonracket oppakken! je mag meedoen als je terug bent!
groetjes