Een Update! - Reisverslag uit Maryville, Verenigde Staten van Victor Jansen Schipper - WaarBenJij.nu Een Update! - Reisverslag uit Maryville, Verenigde Staten van Victor Jansen Schipper - WaarBenJij.nu

Een Update!

Door: Victor

Blijf op de hoogte en volg Victor

15 September 2009 | Verenigde Staten, Maryville

Hallo iedereen!

Eigenlijk weinig nieuws hier uit Maryville. Het normale schoolritme is hier op volle toeren. Ik heb zelden in mijn schoolcarriére zoveel huiswerk moeten doen als hier. Elke (!) dag ben ik wel in de bieb te vinden om daar huiswerk te doen.

Huiswerk is hier 100% verplicht en in een aantal klassen wordt het ook regelmatig gecontroleerd, door middel van directe vragen of via een schriftelijk overhoring. Het niveau ligt gelukkig wel een stapje lager dan in Nederland, anders zou het echt niet te doen zijn.

Studeren is hier gelukkig een veel socialer gebeuren. Huiswerk maken doe je met z'n allen in de bieb en niet zoals in Nederland alleen op je kamer. Dit maakt het maken van huiswerk een stuk dragelijker (gedeelde smart is halve smart).

In de weekenden gebeurt meer. Op vrijdag zijn er vaak feestjes op de campus zelf en op zaterdag gaan we normaal gesproken uit in Knoxville. De clubs zijn kwa muziek vergelijkbaar met die in Nederland, behalve natuurlijk de specifieke countryclubs....

Gister was er een soort van excursie naar Pidgeon Forge. Pidgeon Forge is een heel erg kitcherig touristisch dorpje, met eigenlijk niet veel meer dan fastfoodrestaurants, outletcenters en hotels. Wij gingen naar een outletcenter, dat inderdaad spotgoedkoop is. Merkkleding kost hier niks, bijvoorbeeld een Tommy Hilfiger polo voor slechts 13 euro.....Ik wist mij nog in te houden, maar mijn Koreaanse medestudenten hebben er alles aan gedaan om de Amerikaanse economie uit de slop te trekken. De bedragen die zij uitgaven liep in de honderden dollars (per persoon)......

Vandaag is het een licht chaotische dag. Na gister tot een uur of 1 aan huiswerk te hebben gezeten en wat te hebben gekletst, moest ik volgens de planning de volgende ochtend om 07.00 op (08.00 begint de les). Echter, omdat ik vergeten was mijn wekker te zetten werd ik om 07.45 wakker. Aanwezigheid is verplicht, dus in allerijl kleedde ik mij aan en sprintte ik naar les, waar ik ondanks alles 5 min. te laat aankwam. De leraar was net ons huiswerk aan het overhoren en raad eens wie de eerste vraag kreeg?.......

Zo meteen is er voetbaltraining met "ons" team. "Ons" team bestaat uit een aantal internationale studenten en een handvol Amerikanen die wél willen voetballen maar niet vast willen zitten aan de verplichtingen van het spelen in het échte collegeteam.

Dat was het weer voor nu!

de mazzels!

• 15 September 2009 - 18:45

Jose:

Vic, noteer even het adres van dit geweldige winkelcentrum. Graag draag ik straks een steentje bij om de amerikanen de winter (herfst!) door te helpen.

• 16 September 2009 - 05:33

Tante Maud:

Hallo Vic,
    Ondanks alle drukte van jordaanse gasten hier in huis, zoek ik toch een momentje om je berichtjes volgen.
    Dat moet ook zo, Vic, afwisselend schoolverplichtingen en daarnaast pleziertjes in het weekend. Alleen, die countryclubs, mijdt je die? Ach het was maar een vraagje.
    Ach toch, die José, altijd sociaal blijven en dus op naar Pidgein Force met haar!
    Groet van ons allen hier!
    Deil

• 16 September 2009 - 14:13

Jerry:

he Vic, tja je zit er niks voor niks, studeren dus maar.. ;-)

zal ik je mijn kledingmaten doorgeven. de prijzen klinken zeer aantrekkelijk!

groetjes!

ns n countryclub! Groetjes
    en succes. Doei.

• 17 September 2009 - 12:15

T. Edith:

Hi Vic, weer even tijd genomen om je rapportages te lezen. Je schijnt het ritme moeiteloos te hebben opgepikt, kan ook niet anders met een telg uit de JS tak! Goed gedaan, jongen! Pidgeon Forge nog een keer op je programma zetten vlak voor je huiswaarts keert. Veel inslaan en hier op Marktplaats zetten, verdien je zo je "stapgeld" terug, liefhebbers genoeg. Cowboys hebben we nog niet in de familie, maar zelfs als je je schietdokumentje zou hebben gehaald, zou je ons hier je vaardigheid nog niet kunnen showen. Misschien toch maar een filmpje daar laten regisseren en ter downloading aanbieden op je site! Succes met wat nog komen gaat!

• 27 September 2009 - 15:50

Ricky Lorinser:

He Vic,

Zo te lezen heb je het wel naar je zin en hopenlijk raak je snel gewend aan het Maryvill ritme. Je komt er dan in ieder geval achter waarom je naar de VS bent gegaan!!! Succes met je studie!!! enne, .. wist je die ene vraag te beantwoorden.
    Hoop dat Jose en Hans goed zijn aangekomen, veel plezier met hen en groeten vanuit een nog steeds zonnig Veldhoven.
    Gr Ricky