Football en een rode enclave
Door: Victor
Blijf op de hoogte en volg Victor
06 September 2009 | Verenigde Staten, Maryville
Hier in Maryville is alles nog altijd prima. Het is nu Labor Day Weekend, dat betekend dat we maandag vrij hebben. Het is één van de weinige lange weekend voor de meeste Amerikanen, dus er gebeurd van alles hier.
Gisteren was bijvoorbeeld de opening van het American Football seizoen. Zowel het grote University of Tennessee (UT) (stadion: 100.000) team als ons eigen Maryville College (stadion: 3000?) team speelden. Ik ken de regels van Football niet en eerlijk gezegd vind ik het oersaai om naar te kijken, maar de ambiance rond de wedstrijden is echt geweldig. Al uren van te voren begint het "tailgating". Dat betekend dat je vanuit je pickup-truck al gaat BBQ'en en gaat drinken als opwarmer voor de wedstrijd.
Maryville College wist jammer genoeg niet te winnen van Huntingdon College. UT wist wel te winnen van het altijd lastige West Kentucky University, met maar liefst 63-7.
Vandaag was het tijd voor ee "fieldtrip" voor mijn sociologieklas. Het was naar het zgn. Highland Educational Centre, in New Market. Echt in de middle of nowhere. Highland zou een soort 'civil rights' organisatie moeten zijn, maar de locatie voor zo'n organisatie leek mij zeer onwaarschijnlijk.
Echter, ik ben waarschijnlijk nog nooit zo verrast geweest als vandaag. Highland blijkt letterlijk een rode enclave te zijn in een oer-conservatief bolwerk. Onze docent claimde dat de reputatie van Highland, die van communistisch, niet klopte, maar een goede kijk in de boekenkast vermoed anders (zie foto's op deze website). De Amerikanen keken, net zoals ik, onze ogen uit. Ééntje werd zelf lichtelijk nerveus, omdat die in het leger had gediend en niet precies wist of de mensen van Highland dat zouden appriciëren.
Highland zelf is een interessante organisatie. In de jaren '50 deed Rosa Parks mee aan workshops van de organisatie, waar zij de inspiratie kreeg om in 1955 niet achter in de bus plaats te nemen. Ook Martin Luther King heeft samen gewerkt met deze organisatie.
Voor vandaag staat verder Boomstown op het programma, een grote vuurwerkshow in Knoxville. Ik moet alleen nog wel ff vervoer regelen, maar dat zal wel lukken. Vanavond gaan we dan naar Cotton Eyed Joe, een countryclub.......jaja welkom in Tennessee!
Maandag is het dan een vrije dag, die voor mij vooral in het teken zal staan van uitslapen en alvast wat werk voor de komende week doen!
Dat was het dan wel weer voor nu!
Groetjes
Victor
14 September 2009 - 13:28
Danielle:
Hee,
ziet er allemaal uit als een cheap-Amerikaanse film:) Supergaaf:)
Ik mail je snel!
Kus -
13 November 2009 - 10:30
Jasper:
Het sacrcasme en de dubbele laag in je verhaal zijn weer om van te genieten. xx