Halloween! - Reisverslag uit Maryville, Verenigde Staten van Victor Jansen Schipper - WaarBenJij.nu Halloween! - Reisverslag uit Maryville, Verenigde Staten van Victor Jansen Schipper - WaarBenJij.nu

Halloween!

Door: Victor

Blijf op de hoogte en volg Victor

04 November 2009 | Verenigde Staten, Maryville

Hallo iedereen,

Sorry dat ik een tijdje niks van mij heb laten horen, maar voor een tijdje was er ook niet zo heel veel te melden eigenlijk. De sleur van het "normale" college leven gaat gewoon door.

Een welkome onderbreking is natuurlijk Halloween, wat niet veel anders is dan een wat duistere versie van Carnaval (zonder het bier natuurlijk...). Iedereen verkleed zich in een bepaalde manier en gaat dan elkaar de tering laten schrikken.....Een beetje hidy hi, hidy ho, maar als iedereen er aan mee doet is het best wel gezellig.

Velen pushte mij om of Peter Pan te zijn (veel Amerikanen vinden dat ik er erg jong uitzie) of Harry Potter (vanwege mijn lange donkere haar en bril). Echter, ik kon niet zo makkelijk een betaalbaar kostuum vinden ($100+ voor een kostuum is normaal) besloot ik maar als een variant van Hanniball Lecter te gaan.

Het feestje zoals gezegd was natuurlijk een beetje cliché en kinderachtig, maar daarom niet minder ongezellig. We hadden in het "International House" ons eigen echte spookhuis gemaakt, wat vrij succesvol was (één Koreaans meisje moest met tranen in der ogen weggeleid worden).

Zaterdag was er een gemaskerd bal, wat mij het meeste deed denken aan mijn middelbare school feesten. Geen drank natuurlijk, Top 40 muziek (schuifelen!) en een leraar als DJ....Maar daarom niet minder leuk :).

Nu hier de herfst in volle hevigheid is losgebarsten begint hier ook de "Indian summer" begonnen. De bladeren veranderen van kleur en dat zorgt voor een spectaculair effect. Jammer genoeg kan mijn camera dat niet zijn volle pracht fotograferen, maar ik heb een aantal foto's die toch wel een goed idee geven.

Gisteren ben ik samen met een mede-student naar Chattanooga gereden, een kleine 2 uur van Maryville. Chattanooga is een verademing vergeleken met Knoxville. Waar Knoxville niet veel meer is dan een verzameling gebouwen is, heeft Chattanooga veel meer het gevoel van een stad. Er zijn meer "oude" gebouwen (jaren '50) en meer kleine winkeltjes etc, musea etc.

Er zijn op dit moment wilde plannen om een lang weekend naar Chicago te gaan, waar een vriend familie heeft. Ik ben nog maar één keer buiten Tennessee geweest (2 km in Georgia), dus dat zal een flinke opsteker zijn als dat zou door kunnen gaan.

Ik verleng misschien mijn verblijf in de VS met 10 dagen, maar ik heb nog niet echt een precies plan wat ik dan ga doen, er zijn verschillende opties open.

Dat is het voor nu, ik heb hier geweldig nog steeds, zowel academisch (tot nu toe nagenoeg alleen maar A en B+ gehaald) als sociaal (zoveel kennissen en vrienden!) dus ik zal met volle teugen van de 1.5 maand die mij nog rest genieten.

Groetjes!

Victor

• 06 November 2009 - 18:19

Jerry:

ha hannibal, leuk hoor dat halloween gebeuren! ik vind je inderdaad meer een Harry Potter persoon... ;-)

veel plezier nog daar!

groetjes!

• 13 November 2009 - 10:40

Jasper:

Mooi om dit verhaal te horen vic! genieten en genieten ouwe ;)