"Vakantie" en Tornado's
Door: Victor
Blijf op de hoogte en volg Victor
11 Oktober 2009 | Verenigde Staten, Maryville
Sorry dat ik fftjes niks van mij heb laten horen, maar de afgelopen weken zijn best wel druk geweest met zowel schoolse als buitenschoolse activiteiten.
Allereerst kwamen natuurlijk Hans en José langs. Ik heb ze een beetje de streek en de campus laten zien. Er is in Oost-Tennessee niet zo heel veel speciaals, dus na een week heb je wel een goed beeld van de regio. In het weekend was er "Parents Weekend" op de campus, met een heel programma voor alle ouders.
Soms is Amerika nog flink wenne, vooral het concept van "vakantie". De herfstvakantie of Fall Break is hier niet veel meer dan één vrije dag(!).....Dat stelde dus bijzonder weinig voor......
Wat wel indruk maakte was de eerste tornado waarschuwing van het seizoen. Op de vrijdag avond, zo rond achten, kregen we een waarschuwing SMS waarin werd opgeroepen zo snel mogelijk naar de schuilruimtes te gaan i.v.m. een mogelijke tornado. Ik deed er een beetje lacherig over, maar de Amerikanen maakte mij al snel duidelijk dat het geen grap was.
Na een half uur in het trappenhuis te hebben gezeten kregen we een SMS dat alles weer veilig was en we weer naar onze kamer terug konden. Echter, nog geen uur later kregen we opnieuw een waarschuwing dat we ons naar een schuilruimte moesten begeven, opnieuw vanwege een tornado. Opnieuw bleek er behalve wat flinke windstoten weinig aan de hand.
Op dit moment zit ik, zoals zo vaak (té vaak) in de bieb. Morgen begint weer de gewone week, met twee tentamens, dus het is weer leren geblazen........
Groetjes!
Victor
19 Oktober 2009 - 20:32
Jerry:
ja ja Vic zo'n tornado kan behoorlijk vervelend zijn. Je moet er toch niet aandenken om het dak op je hoofd te krijgen! gelukkig was het dus een tornado in een glas water..;-)
gr.
Jerry