Jarig! en All-American Fun
Door: Victor
Blijf op de hoogte en volg Victor
01 September 2009 | Verenigde Staten, Maryville
Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de felicitaties die ik de afgelopen uren heb ontvangen! Heel fijn om te zien dat jullie mij nog niet zijn vergeten :P Mijn verjaardag hier verloopt een beetje bleekjes. Veel lessen, veel huiswerk en natuurlijk geen biertje om het te vieren.
Verder loopt hier alles op rolletjes. Gisteren was wel het moment voor een typische Amerikaanse aangelegenheid: Schieten.
Ik bedoel dan niet schieten met paintballs, of BB-gun schieten. Nee het echte werk, met echte blaffers. Via een Amerikaanse mede-student en z'n vader konden we de schietbaan op. Vader had een kleine (!) selectie van zijn arsenaal meegenomen:
1 jachtgeweer
2 shotguns
2 semi-automatische pistolen
2 revolvers
1 magnum (zwaar kaliber pistool)
In het begin was ik, eerlijk gezegd, een beetje nerveus. Dit waren echt geen klapperpistolen en alle van de bovengenoemde wapens zijn zogenaamde 'lethal weapons', of te wel, wapens om mee te doden. Met shotguns en magnums is zelfs 1 schot al dodelijk.
Echter, deze Amerikanen gebruikte de wapens voornamelijk voor het jagen, wat in Tennessee zeer populair is. Slechts 1 pistool wordt in huis gebruikt ter zelfverdediging, maar dit wapen is nog nimmer gebruikt.
Het schieten met het jachtgeweer, de pistolen en revolvers viel mee. Geen zware terugslag ofzo. Maar het schieten met de shotguns of de magnum voelt alsof je bij elk schot een klap krijgt van een geoefende bokser.
Het was een hele ervaring, eentje die je niet in Nederland (of waar dan ook in Europa) kan meemaken!
Verder gaat hier nog steeds alles goed! Het is fftjes in het ritme komen als het gaat om schoolwerk, maar ik verwacht daar geen problemen mee!
Victor
01 September 2009 - 21:20
Wouter:
Kerel! Gefeliciteerd man. Een verjaardag aan de andere kant van de plas is inderdaad vreemd, een alcoholvrije verjaardag, hoe gek is dat.
Even die blaffers gebruiken is daarentegen wel een unieke ervaring:D
Veel plezier daar! -
01 September 2009 - 21:26
Dirk Van Kekem:
Hoi Victor !
Hartelijk gefeliciteerd - het is een beetje vreemd om in den vreemde jarig te zijn - het klopt niet helemaal... We hebben hier vanavond ('t is avond hier) weer vergaderd over kandidatenlijst en verkiezingsprogramma. Je zult het allemaal wel merken als je eind december of zo weer thuis bent. Groetjes en beste wensen, Dirk -
04 September 2009 - 20:21
Rene:
Victor oefent voor een echte redneck. Wie had dat ooit gedacht?