Uitgaan in Amerika is Anders
Door: Victor
Blijf op de hoogte en volg Victor
21 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Maryville
Voor de eerste keer gingen we naar de "grote" stad Knoxville, ongeveer 30 minuten van Maryville. Eerste stopten we bij een "cereal bar", waar vervolgens "ingedronken" werd (ik nam maar een dubbele espresso).
Vervolgens naar de club (Bar Knox) In het uitgaansgebied waar de club zit (the strip) stikt het werkelijk van de politie, niet normaal. Constante patrouilles en als je ook maar iets verdacht doet, zoals even de auto aan de kant zetten om wat te overleggen, krijg je een schijnwerper voor je ogen. En nee, ik voelde me er niet veiliger door. Omdat ik niet weet wie de grootste schoften zijn, de politie of het uitgaanspubliek.
Vervolgens de club. Ik ben onder 21, dus ik mag niet drinken, dus dat maakte het al wat anders. De club was druk, echt ongelofelijk. En wat al die mensen deden, ook dat was niet te filmen. En dan zeggen ze dat Amsterdam erg is.....daar staan de dames van lichte zeden teminsten achter de ramen!Na 20 minuten stonden we teleurgesteld (en 10 dollar lichter) buiten. Nee, uitgaan in Amerika is écht anders.
Dat is wel jammer, want voor de rest is het hier nog vrij doods. Er zijn nu ongeveer 400-500 studenten op de campus, die gisteren bij een plechtige ceremonie zijn onthaald, inclusief hypocriete, patriotische, voorspelbare "God Bless Amerika" speech (verwijzing naar 9/11 incluis). Ik moest echt op mijn tong bijten om geen provocerende opmerking te maken, maar ik heb het gehaald.
Echter, er zijn ook leuke dingen te melden. Het ontmoeten van nieuwe mensen gaat hier heel vlot en veel mensen zijn oprecht in je geïnteresseerd (en nog meer in Amsterdam). Een mooie conversatie:
Amerikaanse Student: Ey Man, Do you know Amsterdam?
Ik: Yeah, my home institution is over there.
A: So, is it true what they say about it? Is it legal to buy pot? [wied].
Ik: Yeah sure man, everything is legal in the Netherlands. You can marry a man, buy drugs, say fuck on television and kill your grandmother legally on the same day!
A: *zwaar geschokt*
De meeste yanks zijn te geschokt om dan nog samenhangend te reageren en zijn er dan ook niet onverdeeld positief over. Echter, wat mij wel meevalt is dat zij meestal er wel begrijpend (niet goedkeurend!) tegenover staan. Ik heb nog niemand tegengekomen die mij veroordeeld voor mijn land en dat is wel zo prettig.
Verder is hier alles goed en mooi. Het weer is minder warm geworden (26 graden), maar er is hier wel een mosquitoplaag gekomen. De zuster heeft het druk en zelf heb ik ook maar een zalfje genomen (17 keer gestoken!).
Toch begin ik een aantal dingen te missen. Gewoon lekker Nederlands kletsen bijvoorbeeld, of lekkere salmiak snoep, of een krant 's ochtends (een andere dan The Blount Today).
Maar alles is hier nog steeds geweldig!
Groetjes
P.S. Foto's hier oploaden verloopt niet lekker, dus ik ga ze z.s.m. op een externe website plaatsen!
22 Augustus 2009 - 14:55
Jerry:
Nu Vic, Ik hoop dat je nog een hoop schrijf!
Volgens mij vermaak jij je daar opperbest!
groeten!
23 Augustus 2009 - 19:30
Stef:
Hoi Victor,
Leuk om je reisverslag te lezen. Is het echt zo erg daar ??? Het went wel, blijf jezelf !
Groetjes, Carla,Stef,Tim. -
25 Augustus 2009 - 19:28
Atje:
Heb je nou mijn reactie verwijderd?
als dat zo is spreek ik van schande..
dat heet censuur toch? -
26 Augustus 2009 - 15:20
Tim:
E gast dat klinkt allemaal weer mooi hoor. Peper ze onze prachtige samenleving maar goed in, ik wil meer flabbergasted amerikaantjes zien ;).
Keep it up. Be cool.
Je boyboy -
14 September 2009 - 13:20
Danielle:
Geniaal:) -
13 November 2009 - 09:44
Jazz:
Ik was graag bij die prachtige gesprekken geweest.. :P